הגות בזמן מלחמה – 25 לאוקטובר 2023

priscilla-du-preez-9CMUPez8wLo-unsplash

"וְהִפְלֵיתִי בַיּוֹם הַהוּא אֶת־אֶרֶץ גֹּשֶׁן אֲשֶׁר עַמִּי עֹמֵד עָלֶיהָ לְבִלְתִּי הֱיוֹת־שָׁם עָרֹב לְמַעַן תֵּדַע כִּי אֲנִי יְהוָה בְּקֶרֶב הָאָרֶץ" (שמות ח 18). בשל המלחמה בישראל, שעוררה את כינוסן של מעצמות העולם למזרח התיכון (ארה"ב, רוסיה וסין), מאמינים רבים שואלים עצמם אם אחרית הימים בפתח. למען האמת, אינני יודע, וגם איני חושב שזה חכם לזהות אירועים אקטואליים כהתגשמות של פסוקי התנ"ך, שלעתים קרובות אף מוצאים מהקשרם. עם זאת, התנ"ך מבהיר כי אחרית הימים עומדת בפתח, ועל המאמינים להכין עצמם לכך על ידי הגות בדבר אלוהים. קיים דפוס חוזר ומנחם המופיע בכתבי הקודש; בכל פעם שאלוהים שופך את זעמו העל-טבעי על הרשעים (המבול, סדום ועמורה, המכות על מצרים והמכות העתידיות על האימפריה של האנטי-משיח בהתגלות טו-טז), הוא תמיד מגן ומציל את בני בריתו: נח ומשפחתו (בראשית ח 1), לוט ומשפחתו (בראשית יט 29), משה ועם ישראל (שמות ח, 22; ט 4, 6, 26, ; י 23, יא 7); ובעתיד, את כל מי ששמו כתוב בספר החיים של השה (התגלות כא 27). אכן, המשפט האחרון יהיה זמן בו אלוהים ישפוך את חמתו על הרשעים. אבל זה גם זמן בו אלוהים ישפוך חסד על עמו, יספק מקומות מסתור, מלאכים וארצות הנקראות גושן, שם הוא יגונן עלינו, ישמור עלינו ובסופו של דבר יובילנו מהחורבן אל הארץ המובטחת. לפיכך, אל נא תפחדו, ילדי אלוהים! "כִּי אֱלֹהִים לֹא יְעָדָנוּ לְזַעַם אֶלָּא לִנְחֹל יְשׁוּעָה עַל-יְדֵי אֲדוֹנֵנוּ יֵשׁוּעַ הַמָּשִׁיחַ" (תס"א ה 9).

לקריאה נוספת

לשנות כיוון – פרשת ויגש

פרשת ויגש – לא קל להשלים עם העבר, להמשיך הלאה ולהניח מאחור את מי שהיינו. אבל הכל אפשרי עם אלהים! חייו של יהודה, אחיו של יוסף הם דוגמה מרגשת לחזרה בתשובה שהובילה לשינוי. בפרשה לפנינו נפרש תהליך שלם של למידה ושינוי שעבר יהודה…

המשיכו לקרוא »

הלב והעיניים – פרשת שלח לך

פרשת שלח לך: ילדים קטנים מרגישים ביטחון רב מסיבה אחת – נוכחות ההורה. מאוחר יותר הם מגלים שההורה מוגבל ולא כול-יכול. לא כך עם אלוהים. בסיפור יציאת מצרים בצעדיו הראשונים של העם אחרי עמוד הענן ועמוד האש רואים בני ישראל את מה שאלוהים מסוגל לעשות בעדם ושניתן לבטוח בו בכל מצב ומול כל אתגר. אבל מהר מאוד הם שכחו את מה שראו ורק מעטים הפנימו את הלקח.

המשיכו לקרוא »
תנו לטקסט לדבר!

תנו לטקסט לדבר: קריאה ספרותית ומשמעות הטקסט

בכל שיחה אמיתית חשוב ללמוד להקשיב לאדם שאיתו משוחחים, אחרת לא נבין מה הוא או היא רוצים לומר לנו ולא תהיה בינינו שום אינטראקציה אמיתית או תקשורת. אני, כמובן, יכול להגיב גם בלי להקשיב, אבל תגובתי תהיה רלוונטית רק אם הקשבתי והבנתי את מה שזולתי אומר לי. כך גם לגבי קריאת המקרא. יש לי ודאי הרבה מחשבות והרבה מה לומר על מה שאני קורא… אבל אם אני רוצה להגיב למה שבאמת כתוב בטקסט (ולא למה שאני מדמיין לעצמי שכתוב בו), אני צריך ללמוד להקשיב לו ולתת לו לדבר אליי.

המשיכו לקרוא »
הרשמו לעדכונים

אם אתם מעוניינים לקבל עדכון חודשי מאיתנו על המאמרים החדשים באתר מכון ועל הפעילויות השונות שיתקיימו בקרוב, אתם מוזמנים לרשום את כתובת הדוא"ל שלכם ולקבל מאיתנו עדכונים.

*בעת ההרשמה לעדכונים אני מסכים\ה לקבל חומר פרסומי למייל.

דילוג לתוכן