"הסתר הפנים" (דברים פרק 3)
בפרק זה של הפודקאסט, דן ויוחנן נכנסים לעובי הקורה עם אחד מהנושאים המרתקים והמסתוריים בספר דברים (ובתנ"ך כולו)- הסתר הפנים של אלוהים
תהלים א' 2
מכון הצור הוקם במטרה לחקור בעומק ובאופן אחראי את התנ"ך והברית החדשה, להשתתף בשיח אקדמי ולתקשר את תוצאות המחקר באופן נגיש. האתר הזה מתמקד בסעיף האחרון, ומטרתו לעודד את הקהל הרחב לקרוא את המקרא בהבנה ובלב שפתוח לשיח עם הטקסט. לשם כך תמצאו באתר כלים לקריאה אישית במקרא, מאמרי עיון מעמיקים ודברי הגות קצרים.
חברי המכון הם חוקרי מקרא ישראלים שדבקים בקריאה צמודה של המקרא מתוך הקשר האמונה המשיחית בישוע והאמונה באחדות התנ"ך עם הברית החדשה. עם זאת אנחנו שמחים על תרומתם של חוקרים מגישות שונות שיכולים להוסיף הרבה. אנחנו שואפים לשאוב מהמחקר הישראלי והבינלאומי בחקר המקרא על מנת לעזור ככל האפשר להגיע להבנה מעמיקה של הטקסט.
אם אתם מעוניינים לקבל עדכון חודשי מאיתנו על המאמרים החדשים באתר מכון ועל הפעילויות השונות שיתקיימו בקרוב, אתם מוזמנים לרשום את כתובת הדוא"ל שלכם ולקבל מאיתנו עדכונים.
*בעת ההרשמה לעדכונים אני מסכים\ה לקבל חומר פרסומי למייל.
בפרק זה של הפודקאסט, דן ויוחנן נכנסים לעובי הקורה עם אחד מהנושאים המרתקים והמסתוריים בספר דברים (ובתנ"ך כולו)- הסתר הפנים של אלוהים
ה הקשר בין "זרוע ה'" לבין "עבד ה'"? בסיפור יציאת מצרים הם מייצגים את הכוח האלוהי מזה ואת הכלי האנושי מזה. זרוע ה' מסמלת את כוחו וגבורתו של ה' בהוציאו את עמו מעבדות לחרות, ומשה היה כלי שרת שקיבל את הכינוי עבד ה'.
ההבדל ביניהם ברור. הראשון הוא אלוהי והשני הוא אנושי. על הרקע הזה מפתיע מאוד לגלות שבישעיה מ עד נג, השימוש במוטיבים של זרוע ה' ושל עבד ה' מביא אותם לנקודת חיבור משמעותית ומפליאה.
בפרקים אלה בולטת החזרה על עבד ה' וזרוע ה'. כל אחד מן המושגים האלה נושא מטען משלו בישעיה והם מייצגים, כמו ביציאת מצרים, את כוחו של ה' מחד וכלי אנושי מאידך.
ברוכים הבאים לעוד פרק של הפוד של מכון הצור!
היום בפרק יוחנן ודן מדברים על המקום של האמונה בספר דברים. בפרק ה', משה משתמש בענקים בשביל להמחיש לבני ישראל מהי אמונה אמיתית וכיצד הם צריכים לנהוג, בניגוד לדור יציאת מצריים.
ברוכים הבאים לסדרה החדשה של מכון הצור על ספר דברים!
בפרק הראשון, יוחנן ודן מתחילים לפתוח את ספר דברים ומדברים על החלוקה פנימית שלו, על מוטיבים חוזרים ובעיקר על התקווה שטמונה בו למערכת יחסים חיה של עם ישראל עם אלוהים.
דני ויוחנן מדברים על מזמור י"ג- על המבנה הספרותי שלו, על המשמעות שלו, ושואלים את השאלה "האם מזמור י"ג יכול להיות רלוונטי גם לשנת 2024, ובייחוד למשבר כל כך קשה שמדינת ישראל עוברת?"
יוחנן ודן ממשיכים את הדיון על פרק ג' עוד מעט קט, ומסכמים את משמעות וחשיבות חזון חבקוק בכתובים, לימים ההם ולזמן הזה.
מישעיה ס"ו 2
כל הזכויות שמורות – מכון הצור 2021–2022 | נבנה ב-♥️ על ידי www.nsharg.com