לקרוא
להתעמק
להבין
להשתנות

בואו איתנו להתעמק במקרא ולרכוש כלים להבנה עשירה יותר של התנ"ך והברית החדשה.

כִּי אִם בְּתוֹרַת יְהוָה חֶפְצוֹ, וּבְתוֹרָתוֹ יֶהְגֶּה יוֹמָם וָלָיְלָה׃

תהלים א' 2

ברוכים הבאים למכון הצור!

לעודד אותך לקרוא את ספר המקרא
להעמיק את הבנתך בכל הכתוב בספר
לתת לספר לקרוא אותך ולשנות אותך

מכון הצור הוקם במטרה לחקור בעומק ובאופן אחראי את התנ"ך והברית החדשה, להשתתף בשיח אקדמי ולתקשר את תוצאות המחקר באופן נגיש. האתר הזה מתמקד בסעיף האחרון, ומטרתו לעודד את הקהל הרחב לקרוא את המקרא בהבנה ובלב שפתוח לשיח עם הטקסט. לשם כך תמצאו באתר כלים לקריאה אישית במקרא, מאמרי עיון מעמיקים ודברי הגות קצרים.


חברי המכון הם חוקרי מקרא ישראלים שדבקים בקריאה צמודה של המקרא מתוך הקשר האמונה המשיחית בישוע והאמונה באחדות התנ"ך עם הברית החדשה. עם זאת אנחנו שמחים על תרומתם של חוקרים מגישות שונות שיכולים להוסיף הרבה. אנחנו שואפים לשאוב מהמחקר הישראלי והבינלאומי בחקר המקרא על מנת לעזור ככל האפשר להגיע להבנה מעמיקה של הטקסט.

מצאו את הסרטונים שלנו בערוץ היוטוב שלנו:

מכון הצור
לימוד אישי
מכון הצור
הגות
מכון הצור
עיונים במקרא
חיפוש מהיר

הרשמו לעדכונים

אם אתם מעוניינים לקבל עדכון חודשי מאיתנו על המאמרים החדשים באתר מכון ועל הפעילויות השונות שיתקיימו בקרוב, אתם מוזמנים לרשום את כתובת הדוא"ל שלכם ולקבל מאיתנו עדכונים.

*בעת ההרשמה לעדכונים אני מסכים\ה לקבל חומר פרסומי למייל.

מה חדש באתר

ללכת אחריו: הברכה והאתגר – פרשת בהעלותך

פרשת בהעלותך: תארו לעצמכם לרגע שאתם נוכחים באירוע שאותו הפרשה מתארת. המחנה מסודר על שבטיו ועל משפחותיו ומוכן לתנועה. ה', השוכן בקרב העם באוהל מועד, ינחה את העם דרך המדבר לעבר מחוז חפצם, הארץ המובטחת. הדרך הזאת שבה יוביל אותם ה' היא ברכה עצומה ואתגר גם יחד. מראה עמוד הענן המכסה את המשכן ביום ועמוד האש המאיר בלילה ודאי היה מרשים מאוד…

המשיכו לקרוא »

השם שלי והשם שלו – פרשת נשוא

פרשת נשוא: שֵם זה דבר חשוב. הוא מזהה ומשייך. כשילדים נולדים הם מקבלים שני שמות – שם פרטי שמזהה אותם אישית כאינדיבידואל, ושם משפחה שמזהה את השייכות שלהם. דבר דומה במקצת קורה בפרשת נשוא. מוטיב מערכות היחסים הוא מוטיב מאחד בנושאים השונים שבפרשת נשוא; מערכות יחסים בין בני אדם, לדוגמה נושא הנאמנות והקינאה…

המשיכו לקרוא »

משפחה: הפרט, הכלל והלב – פרשת במדבר

פרשת במדבר: "כל הפרטים האלה – בשביל מה?" זו שאלה שאולי עולה במחשבות שלך בקשר לחלקים מסוימים של התנ"ך ואפשר בהחלט להעלות אותה בקשר לפרשת השבוע "במדבר". אבל ניתן לשאול אותה בצורה קצת אחרת ובאופן חיובי: "האם יש מסר שהטקסט רוצה ללמד אותנו באמצעות החזרה על הפרטים?" פרשת "במדבר" מתארת תהליך חשוב במסע של בני ישראל במדבר…

המשיכו לקרוא »

הכול מתחיל עם אלוהים – פרשת אמור

פרשת אמור – בלוח השנה העברי, "ראש השנה" חל בחודש תשרי. אבל בתנ"ך יום זה אינו נקרא "ראש השנה" אלא "זכרון תרועה" והחודש אינו הראשון אלא השביעי (ויקרא כג 24). החודש הראשון בתנ"ך הוא ניסן, שבו הוציא אלוהים את ישראל ממצרים. חשיבותו כחודש הראשון בלוח מועדי ה' מתבהרת בפרשת השבוע…

המשיכו לקרוא »

כפרה וקדושה – פרשת אחרי מות ופרשת קדושים

פרשות אחרי מות – קדושים: רצף של דברים פעמים רבות אינו מקרי וסתמי אלא טמונות בו חשיבות ומשמעות. הסמיכות של יום הזיכרון ויום העצמאות מצמידה יום של עצב ואבל ליום של שמחה וחיים. המעבר חד. אך הוא מכוון ומייצג את מציאות חיינו בארץ. גם בפרשות "אחרי מות" ו"קדושים" יש חשיבות לסדר של הדברים…

המשיכו לקרוא »

" וְאֶל־זֶה אַבִּיט אֶל־עָנִי וּנְכֵה־רוּחַ וְחָרֵד עַל־דְּבָרִי."

מישעיה ס"ו 2

דילוג לתוכן